Tal till Höglandsskolan

Inför stundande Valborgsfirande håller både elevrådet och rektorn varsit tal. Elevrådets ordförande och vice ordförande hälsar våren välkommen med dessa ord:

Klapp klapp klapp klapp klapp klapp klapp (klappramsa för att fånga allas uppmärksamhet)

Så! Nu har vi fångat erat intresse, för det ska man nämligen göra i ett tal. Det har vi lärt oss här på Höglandsskolan. Men det är inte det enda som vi har lärt oss. Höglandsskolan, du har lärt oss mycket.

Du har botat vår klaustrofobi, höjt vår stresströskel  och härdat våra luktsinnen.

Jag tror alla kan hålla med när jag säger att Höglandsskolan inte är den största skolan. Packade som sardiner i klassrummen och även utanför. Själv har jag behövt ha lektion i korridoren en gång. Men det kanske inte är så dåligt som alla tror. Vi må vara en liten skola men vi har ett stort hjärta.

Den gemenskapen som sprids både inom och mellan klasser, lärare och personal. Alla personer på skolan är i olika åldrar men alla kan ändå lära något av varandra. Det är något som gör Höglandsskolan så speciell.

Något som vi också tror har bidrag till den fantastiska sammanhållningen är estetinriktningen. Det här är något som verkligen syns på samlingarna. Hur klasserna tillsammans anstränger sig för att skapa den bästa teatern som de kan göra. Och samlingarna blir bättre och bättre för varje år.

Höglandsklaustrofobi är nog den bästa sortens klaustrofobi. Och i och med att vår stresströskel har höjts har vi också lärt oss saker vi kommer bära med oss resten av livet. Vi har lärt oss att ta ansvar, vilken pizza man ska välja om man vill ha mest för pengarna, hur man känner igen Beethovens 5 symfoni och att verb är någonting man gör, till exempel tutar och kör.

Alla på denna skolgård ska vara stolta över det som ni har gjort och kommer göra.

Vi är en skola full med engagerade elever och det märks. Med hjälp av alla fantastiska lärare som inspirerar oss fortsätter vi kämpa. För allt löser sig tillslut. Vad avloppslukten beträffar vet vi inte riktigt hur ska vända det till något positivt…. Ehh… men det är väl Höglandslukt. När man känner lukten sprida sig i B-huset på eftermiddagarna vet man att man är på Högland. Den tillhör liksom Höglandsskolans personlighet. Trots att vi många gånger har beklagat oss över den, verkar det inte gå att förändra.

Men det finns mycket som har förändrats genom åren på Högland. Höglandsskolan har alltid förändrats, förändras nu och kommer förändras i framtiden. Vi har förändrats som personer (jag var blond när jag började), lärare har gått vidare och nya har kommit, våra betyg har förändrats väggarna har fått en make over... Nåja, allt kanske inte förändras till det bättre. Men något som definitivt har gjort är att vi har fått hit fantastiska FBK, som även de hela tiden bidrar till våran höglandsanda.

Höglandskolan, du har förberett oss på gymnasiet, och livet. Höglandsskolan, du har ökat vår gemenskap, givit oss kunskap och jaa… härdat våra luktsinnen. Höglandsskolan, du är vår skola, och du är en bra skola. Tack!