Skolbibliotek

Nyckeln till framgång finns i böckerna.

Att läsa och att veta var du kan hitta det du söker är två viktiga faktorer för att kunna lyckas med skolarbetet. Skolbibliotekt hjälper dig att hitta böcker på lämlig nivå, ger dig utmaningar och strategier för att komma vidare med skoluppgiften. Datorer och annan digital utrustning finns också för utlåning till skolans elever.

Skolbiblioteket finns två trappor upp i A-huset.

Välkommen!

Kategorier:

Elevråd

Var med och förändra din skola. Alla kan vara med och påverka.

Höglandsskolans elevråd är organiserat utifrån intresse och engagemang. Vi har förutom en elevstyrelse två elevråd; 1-3 och 4-9, samt ett antal olika intressegrupper som brinner för en viss fråga. Elevråden träffas tre gånger per termin. Lika många gånger träffar elevrådets styrelse rektorn. Klassråd hålls vid behov men minst två gånger i månaden. Intressegrupperna arbetar med korta och längre projekt under läsåret.

It´s a book

Boken är död! Länge leve boken! Boken finns idag i många olika former; papper, i örat, i datorn och på läsplatta, vilket gör att fler hittar fram till vad som passar just dem. Det bästa med pappersformen är att den inte behöver laddas.

Måndag 08.30-15.30
Tisdag 08.00-15.30
Onsdag 08.00-15.00
Torsdag 08.00-13.00
Fredag 08.00-13.00

På gång!

Nya böcker dyker upp på hyllorna. Faktaböcker om djur och vår miljö och en massa kapitelböcker väntar på att bli lästa.

Läxhjälpen är i full gång. Om du inte har det som elevens val kan du alltid komma hit efter skoladagen. Se öppettiderna för att hitta en tid som passar just dig.

Glöm inte att kolla vilka bra länkfavoriter som är tillgängliga för dig i skolarbetet, även när du kommit hem. Använd NE i skolan och Landguiden via Skolwebben.

Problem med inloggningen? Kontakta Lars så hjälper han dig.