Trivselregler

På Höglandsskolan är vi vänliga, hövliga och hänsynsfulla mot varandra!

• Var rädd om vår fina skola. Håll snyggt i skolan och på skolgården. Vara rädd om skolans material. Det har vi alla glädje av. Du kan bli ersättningsskyldig för sådant du har sönder.
  • Elever F-2 lämnar mobilen hemma om inget annat har bestämts mellan förälder och skolan.
  • Elever i åk 3-6 lämnar ifrån sig mobilerna på morgonen och får tillbaka dem efter dagens slut. Mobilfritt inomhus före skoldagens början. Elever i åk 7-9 lämnar fram sina mobiler till läraren vid varje lektionsstart. Läraren bestämmer om undantag. Efter lektionens slut hämtar eleverna sina mobiler. Inlämnade mobiler ska vara avstängda – inget ljud, ingen vibration, använd flygplansläge.
  • Vi tar av oss huvudbonader och jacka innan vi går in i matsalen. Mobiler används ej i matsalen.
  • På Höglandsskolan tänker vi på allergiker och är därför en nöt-, parfym- och rökfri skola. Nötter, rökning och parfym får inte förekomma i skolans lokaler.
  • Du som går i klass F-5 stannar inom skolans område under skoltid.
  • På raster är du som går i klass F-5 utomhus.
  • Du ansvarar själv för privata saker du tar med hemifrån.

Gemensamma regler för skolor i Stockholm stad

• Vi nyttjar inte nikotin inom skolans område.
  • Vi äter inte godis, tuggummi eller dricker läsk under skoltid, varken på lektioner eller raster.
  • Inom alla Stockholms skolor är cykling, skateboard-, kickboard-, och rullskridsko-/inlinesåkning och liknande förbjudet under skoltid (7.00 – 18.00). Detta gäller även Virvels skolgård och skolans närområde.
  • Självklart kastar vi inte snöboll, pinnar, sten, kottar, etc. inom skolans område under skoltid. (7.00 – 18.00). Gäller även i närområdet.

Trivselreglerna för utskrift