Trivselregler – läsåret 2016/2017

HÄR PÅ HÖGLANDSSKOLAN ÄR VI VÄNLIGA, HJÄLPSAMMA OCH HÄNSYNSFULLA MOT VARANDRA.
Var rädd om vår fina skola genom att hålla snyggt både inne i skolan och ute på skolgården. Var rädd om skolans material, det har vi alla glädje av och du kan bli ersättningsskyldig för sådant du har sönder.

Elever F-2 lämnar mobilen hemma om inget annat har bestämts mellan förälder och skolan.
Elever i åk 3-6 lämnar ifrån sig mobilerna på morgonen och får tillbaka dem efter dagens slut. Mobilfritt inomhus före skoldagens början.
Elever i åk 7-9 lämnar fram sina mobiler till läraren vid varje lektionsstart. Läraren bestämmer om undantag. Efter lektionens slut hämtar eleverna sina mobiler. Inlämnade mobiler ska vara avstängda – inget ljud, ingen vibration, använd flygplansläge.

Vi tar av oss huvudbonader och jacka innan vi går in i matsalen. Mobiler används ej i matsalen.

På Höglandsskolan tänker vi på allergiker och är därför en nöt-, parfym- och rökfri skola. Nötter, rökning och parfym får inte förekomma i skolans lokaler.

Du som går i klass F-5 stannar inom skolans område under skoltid.

På raster är du som går i klass F-5 utomhus.

Du ansvarar själv för privata saker du tar med hemifrån.

Gemensamma regler för skolor i Stockholm stad
Vi nyttjar inte nikotin inom skolans område.

Vi äter inte godis, tuggummi eller dricker läsk under skoltid, varken på lektioner eller raster.

Inom alla Stockholms skolor är cykling, skateboard-, kickboard-, och rullskridsko- /inlinesåkning och liknande förbjudet under skoltid (7.00 – 18.00). Detta gäller även Virvels skolgård och skolans närområde.

Självklart kastar vi inte snöboll, pinnar, sten, kottar, etc. inom skolans område under skoltid (7.00 – 18.00) och detta gäller även i närområdet.