Trivselregler

Höglandsskolans trivselregler

(reviderade december 2017)

Här på Höglandsskolan är vi vänliga, hjälpsamma och hänsynsfulla mot varandra. Vi är mot andra som vi själva vill bli behandlade.

• Vi har ett vårdat språk när vi samtalar med varandra.

• Vi är rädda om vår fina skola. Vi håller snyggt i skolan och på skolgården och är rädda om skolans material. Det har vi alla glädje av. Du kan bli ersättningsskyldig för sådant du har sönder.

• Elever F-3 lämnar mobilen hemma om inget annat har bestämts mellan förälder och skolan.
    Elever i åk 4-6 lämnar ifrån sig mobilerna på morgonen och får tillbaka dem efter dagens slut. Mobilfritt inomhus före skoldagens början.
    Elever i åk 7-9 lämnar fram sina mobiler till läraren vid varje lektionsstart. Läraren bestämmer om undantag. Efter lektionens slut hämtar eleverna sina mobiler. Inlämnade mobiler ska vara avstängda – inget ljud, ingen vibration, använd flygplansläge.

• Du ansvarar själv för privata saker du tar med hemifrån

• Vi tar av oss jacka innan vi går in i matsalen. Mobiler används ej i matsalen

• På Höglandsskolan tänker vi på allergiker och är därför en nöt-, parfym- och rökfri skola. Nötter, rökning och parfym får inte förekomma i skolans lokaler.I omklädningsrummet får inga sprayer förekomma.

• På rasterna är vi måna om att alla har någon att vara med.

• Du som går i klass F-5 stannar inom skolans område under skoltid.

• På raster är du som går i klass F-5 utomhus.

Gemensamma regler för skolor i Stockholm stad

• Vi nyttjar inte nikotin inom skolans område.

• Vi äter inte godis, tuggummi eller dricker läsk under skoltid, varken på lektioner eller raster. Undantag endast vid särskild överenskommelse.

• Inom alla Stockholms skolor är cykling, skateboard-, kickboard-, och rullskridsko/inlinesåkning och liknande förbjudet under skoltid (7.00 – 18.00). Detta gäller även Virvels skolgård och skolans närområde.

• Självklart kastar vi inte snöboll, pinnar, sten, kottar, etc. under skoltid. (7.00 – 18.00). Gäller även på Höglandstorget och i närområdet.

Trivselreglerna för utskrift

hoglandsskolans_trivselregler_2018-2019.pdf